25 års Jubileumsårsmöte!

J.P. Johansson Sällskapet hade årsmöte den 19 april för verksamhetsåret 2016 i SNA Europe/ Bahco lokaler på Linbanegatan 12 Enköping.

Årsmötet var inledningen till J.P. Johansson Sällskapets 25 års Jubileum.

Undertecknad tackade Anniken Karell Håkansson för information och artikel i senaste JP-bladet om hur, varför och när J.P. Johansson Sällskapet bildades. Mycket har hänt sedan Sandvik Sågar & Verktyg köpte Bahco. Fabrikerna i Enköping har lagt ner. Den nya ägaren Snap-On har i alla fall sett till att varumärket Bahco blivit starkare med över 15 000 produkter som säljs via 28 säljbolag.

Mötesdeltagarna på stämman valde Oppositionsrådet Ingvar Smedlund till ordförande och sekreterare Sven Eklund.

Inga avvikelser gjordes från fastställd dagordning. Föregående års styrelse omvaldes.

Anniken Karell-Håkansson överlämnade en tavla med bild på J.P. Johansson i unga år från Enköping. Tavlan är en gåva till J.P. Johansson Museet.

Undertecknad informerade om J.P. Johansson Museet framtid. Framtiden är mycket osäker. J.P. Johansson Sällskapet har till Enköpings Kommun framfört önskemål om att Enköpings Museum skall ta över J.P. Johansson Museet. Beslut har tagits i Upplevelsenämnden att Enköpings Museum kan ta över föremålen och lägga dessa i förråd. Anledningen är ekonomin. Hyreskostnaderna för Enköpings äldsta kontorsfastighet blir för höga. Med anledning av detta har J.P. Johansson Sällskapet skrivit till EHB Enköping Hyresbostäder, PEAB och Enköpings Kommun och föreslagit att dessa sponsrar hyreskostnaden. Mötesdeltagarna var mycket förvånade över att inte Enköpings Museum och Enköpings Kommun tar över och förvaltar denna historiska kultur och industri arv. Enköpings äldsta kontorbyggnad är rätt plats och miljö att visa föremålen, tavlor, bilder med mera.

Efter mötet gjorde Ingvar Smedlund en mycket intressant tillbakablick på sina 5 år på Bahco Verktyg. Ingvar började på Kabe med att tillverka skruvmejselskaft till Bahco. 6 juni 1985 fick Ingvar börja som truckförare på Bahco Verktyg. Ingvar fortsatte sin karriär via Vaktmästeriet, Kontorsservice, tog tjänstledigt pluggade ekonomi och gymnasieprogrammet. Fortsatte på Bahco Verktyg med leverantörsreskontran, produktionsekonomi. Slutade på Bahco Verktyg 1989.

Ingvar sammanfattade sina år på Bahco Verktyg som mycket värdefulla och utvecklande. Det blev en bra grund för fortsatt karriär.Ingvar avtackades med rungande applåder, en Ergo skruvmejselsats samt en flaska jubileumsvin som tack.

Enköping 21 april 2017.

Stig L. Lundh

• 2017.05.08
    25 års Jubileumsårsmöte
    J.P. Johansson Sällskapet hade årsmöte den 19 april för verksamhetsåret 2016
  • 2016.12.13
    Nyheter Souvenirer
    Se våra nya souvenirer
  • 2016.10.10
    Nu finns ett nytt J.P blad ute
    Läs nr1 2016
  • 2015.05.04
    Årsmöte 15 april 2015
    Traditionellt årsmöte har ägt rum i föreningen J.P. Johansson Sällskapet.
  • 2014.10.20
    Från en skiss i gips till färdig staty i brons.
    Fredagen den 15 augusti 2014 levereras statyn till Gustav Adolfs plan i Enköping. Statyn monteras på en bricka och mutter i röd granit från Bohuslän.
  • 2014.06.14
    Elever på besök
    Eleverna var mycket väl pålästa. Intresset var högt och det kom många knepiga frågor om Johan Petter som har en spännande historia och var en mycket i
  • 2014.05.27
    Vårresa Stockholm
    J. P. Johnsson Sällskapet och Enköpings Fiatelist Förening gjorde en vårresa den 17 maj till Stockholm.
  • 2014.04.29
    Årsmöte med överaskningar
    J. P. Johansson Sällskapet har haft årsmöte den 15 april i SNA Europe / Bahcos lokaler.
  • 2014.04.11
    J.P Bladet nr1 2014
    Nu kan du läsa senaste numret av J.P Bladet
  • 2014.02.26
    En film av Leif Malm
    Uppfinnaren och lilla bäcken
  • 2014.01.15
    Sagan om Bahco
    Sagan om Bahco är en nyutgiven bok av Håkan Wall, Enköping. Boken är en mycket välgjord skildring av ett välkänt världsföretags.
  • 2013.11.13
    Invigningen av nytt museum den 11 november 2013
    J. P. Johansson Sällskapets Museum har flyttat in i Enköpings äldsta kontorsbyggnad Tallbacksvägen 2.
  • 2013.10.08
    Utomhusstaty projekt av J.P. Johansson
    Utomhusstaty projektet startade för mer än 5 år sedan på en Julmarknad på Stora torget Enköping.

That is why the market for replica Ebel watches is booming. While the terms "fake," replica watches often bring up negative connotations, there is nothing cheap about most of these watches. For starters in the rolex replica sale market, know this: one can find actual used Ebel rolex replica sale or preowned one for $2,650 - $8,900. Places like Melrose Jewelers will usually give you a one-year-warranty and parts guarantee. You may be able to find used and preowned swiss replica watches on Ebay or at an auction site, but you won't be getting the warranty or safeguard on your investment that official jewelers offer. Regardless, for many buyers, $8,000 is still way too high to pay for a breitling replica sale or piece of jewelry. Kopiwatch.com offers replica Ebel Sportwave Chronograph with a 30 day money-back guarantee and a full 1 year warranty.