Sagan om Bahco

"Sagan om Bahco” är en nyutgiven bok av Håkan Wall, Enköping. Boken är en mycket välgjord skildring av ett välkänt världsföretags tillblivelse, historia och utveckling fram till dags dato.

”Sagan om Bahco” är en opolitisk och autentisk bok med bland annat flera intervjuer av personer, som arbetat i Bahcoföretagen. Skildringen avspeglar även industrins utveckling i Sverige under samma tidsepok.

Boken är på 332 sidor och innehåller många bilder, foton och diagram, vilket gör berättelsen intressant och lättläst. Den säljs via J.P. Johansson Sällskapet i Enköping till specialpriset 150:- kr + ev. portokostnad.

Beställning kan ske via mejl jp.johansson@snaeruope.com eller tel. 0171-22707. Betalning kan ske till Bankgiro 5317-6764.

Författaren, Håkan Wall, är en av Landstingets sex kulturstipendiater 2008. Det har skrivits många bra recensioner här ett exempel
Källa: Roger Nyström Hus & Hem Forma Publishing www.formapg.se

Johan Petter Johansson är mannen bakom skiftnyckeln i det utförande vi är vana att se den. Men han var inte först när han 1891 patenterade sin ställbara skruvnyckel. Engelsmannen Joseph Stubs var faktiskt 50 år före. Men JP Johansson förbättrade nyckeln väsentligt och i kombination med en framgångsrik marknadsföring av Bachos grundare Berndt August Hjort, blev skiftnyckeln en världssuccé. I USA kallas skiftnyckeln ofta ”Swedish wrench key, danskarna säger ”svensknøgle” och i Ryssland kallas den ”Sjvedik” (den lille svensken). Under sin livstid stod JP Johansson bakom inte mindre än 110 patent på allt möjligt från en sockertång till tunga mekaniska fjäderhammare.

I Enköping där JP Johansson verkade finns idag JP Johanssonsällskapet som driver ett
museum som givit ut boken ”Sagan om Bacho” skriven av Håkan Wall. Berättelserna om JP Johansson och företaget Bahco är starkt sammanflätade och boken är ett stycke svensk industrihistoria som är både rolig och lärorik.

Boken kan beställas för 150 kr här på vår hemsida Souveninrer. Svensknyckeln

• 2016.12.13
    Nyheter Souvenirer
    Se våra nya souvenirer
  • 2016.10.10
    Nu finns ett nytt J.P blad ute
    Läs nr1 2016
  • 2015.05.04
    Årsmöte 15 april 2015
    Traditionellt årsmöte har ägt rum i föreningen J.P. Johansson Sällskapet.
  • 2014.10.20
    Från en skiss i gips till färdig staty i brons.
    Fredagen den 15 augusti 2014 levereras statyn till Gustav Adolfs plan i Enköping. Statyn monteras på en bricka och mutter i röd granit från Bohuslän.
  • 2014.06.14
    Elever på besök
    Eleverna var mycket väl pålästa. Intresset var högt och det kom många knepiga frågor om Johan Petter som har en spännande historia och var en mycket i
  • 2014.05.27
    Vårresa Stockholm
    J. P. Johnsson Sällskapet och Enköpings Fiatelist Förening gjorde en vårresa den 17 maj till Stockholm.
  • 2014.04.29
    Årsmöte med överaskningar
    J. P. Johansson Sällskapet har haft årsmöte den 15 april i SNA Europe / Bahcos lokaler.
  • 2014.04.11
    J.P Bladet nr1 2014
    Nu kan du läsa senaste numret av J.P Bladet
  • 2014.02.26
    En film av Leif Malm
    Uppfinnaren och lilla bäcken
  • 2014.01.15
    Sagan om Bahco
    Sagan om Bahco är en nyutgiven bok av Håkan Wall, Enköping. Boken är en mycket välgjord skildring av ett välkänt världsföretags.
  • 2013.11.13
    Invigningen av nytt museum den 11 november 2013
    J. P. Johansson Sällskapets Museum har flyttat in i Enköpings äldsta kontorsbyggnad Tallbacksvägen 2.
  • 2013.10.08
    Utomhusstaty projekt av J.P. Johansson
    Utomhusstaty projektet startade för mer än 5 år sedan på en Julmarknad på Stora torget Enköping.

That is why the market for replica Ebel watches is booming. While the terms "fake," replica watches often bring up negative connotations, there is nothing cheap about most of these watches. For starters in the rolex replica sale market, know this: one can find actual used Ebel rolex replica sale or preowned one for $2,650 - $8,900. Places like Melrose Jewelers will usually give you a one-year-warranty and parts guarantee. You may be able to find used and preowned swiss replica watches on Ebay or at an auction site, but you won't be getting the warranty or safeguard on your investment that official jewelers offer. Regardless, for many buyers, $8,000 is still way too high to pay for a breitling replica sale or piece of jewelry. Kopiwatch.com offers replica Ebel Sportwave Chronograph with a 30 day money-back guarantee and a full 1 year warranty.